Commissie: Youth Together & Durf te Leiden

Youth Together & Durf te Leiden

Youth Alpha is er voor alle jongeren van 16 jaar en ouder.  

Elke 2 weken zien we elkaar op zondagavond. 

We beginnen om 18.45 uur en het duurt ongeveer een uurtje. 

Er zijn twee groepen waar je bij aan kan sluiten: Basic & Spirit.  

Basic 

Basic is er voor de vragen die je hebt over God. Bij Basic is er uitleg over verhalen of teksten uit de Bijbel waar je je van afvraagt: 'klopt dat allemaal wel? Is dat écht gebeurd?' We hebben het samen over kritische vragen als 'bestaan wonderen echt?' of 'is het christelijk geloof het enige geloof dat er te doet?' En we laten je zien waar je God tegenkomt in alledaagse dingen als muziek, sport en games.  

Spirit 

Spirit is er wanneer je wat dieper wilt gaan en wilt groeien in je geloof. Bij Spirit gaan we aan de slag met de gaven van de Geest en leren luisteren naar Gods stem. Hoe werkt de Heilige Geest in jou en door jou heen? Kan je (kleine) wonderen meemaken wanneer je samen bidt? Wat kan jij met jouw gaven doen in de kerk en daarbuiten? Bij Spirit leer je de persoon en het werk van de Heilige Geest beter kennen. 

 

Leiders: Elsbeth Wessels, Jaap Sytsma en Sander Ris 

 

Durf te Leiden. 

Wanneer je 17 jaar of ouder bent én je durft het aan om je samen met Sander actief in te zetten in de kerk... dan is Durf te Leiden zeker iets voor jou. Durf te Leiden is een trainingsprogramma voor jongvolwassenen waarin je jezelf beter leert kennen en je kan oefenen in ánderen helpen om een stap verder te komen in het geloof. Met elkaar zoek je naar een plek in de kerk waar jij je gaven en talenten in kan zetten. De Durf te Leiders ontmoeten elkaar minstens één keer per maand onder leiding van Sander om jezelf verder te ontwikkelen en je plek in de kerk te vinden. 

Leider: ds. Sander Ris.  

Durf te leiden - Jongeren vanaf 17 jaar kunnen in pand 11 terecht van 20.00 uur tot 21.00 uur.

 

Er wordt elk jaar gestart met een survival weekend en we eindigen met een leuke eindactiviteit. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Meer informatie is op te vragen bij Jenet Nijkamp (Youth Together) en Sander Ris (Durf te Leiden).