Loofhuttenfeest

   11 oktober 2017         19:30 uur

Tijdens deze avond kunt u kennis maken met het Loofhuttenfeest door de ogen van een christen die dit feest viert. Voor Kees Bloed is het zelfs een fundament van zijn geloof geworden. Hij gelooft niet alleen in Jezus, maar heeft ook het geloof van Jezus omarmd en daar hoort het Loofhuttenfeest bij. 

In 1 Korinthe 10 zegt Paulus dat de woestijnreis van Israël een beeld is waaruit we veel mogen leren. In die woestijn woonde het volk in Loofhutten. Zowel Joden als sommige christenen vieren nog steeds het Loofhuttenfeest om zich die tijd te herinneren. Wat is daar het nut van en waarom is dit feest belangrijk om te vieren? 

Deze avond zult u versteld staan van de rijkdom van dit feest vanuit Leviticus 23. In het tweede deel van de lezing zal Kees ingaan op de diepere betekenis van Leviticus 12. Dit hoofdstuk werd oorspronkelijk door het Joodse volk op Loofhuttenfeest gelezen in het tweede leesjaar van de driejaarlijkse Toracyclus. Ook Jezus was met deze lezing vertrouwd. Wat zou dit hoofdstuk over de reiniging na geboorte met Loofhuttenfeest te maken hebben?


Kees Bloed: spreker en schrijven van Messiaans onderzoek. Zie ook www.keesbloed.nl

Terug naar de kalender

   Gezinnen, Ouderen