Wijknieuws 15 september 2017

OOST: BOERHAAVELAAN 32, ALMELO

Van 11 t/m 21 september ben ik afwezig vanwege vakantie. Ds. Ris neemt waar.

     Op vrijdag 8 september jl. hebben Rik Gerritsen Mulkes en Wijnanda van Dijk JA! tegen elkaar gezegd. Eerst op landgoed Het Rheins in Enter, waarna de kerkelijke bevestiging en inzegening in de Ontmoetingskerk heeft plaatsgevonden door ds. de Jong. We hopen dat zij, met iedereen die hen lief zijn, een onvergetelijke dag hebben gehad. Dat Gods zegen hen mag blijven vervullen met liefde en trouw. Wie hen wil feliciteren: ze wonen aan de Schapendijk 11, 7462 LR Wierden.

     Op vrijdag 22 september 2017 gaan Paul Rietberg en Carmen Mensink, na 10 jaar samen, elkaar het jawoord geven. Om 13.00 uur in de tuinen van Havezate ‘de Oosterhof’, waar aansluitend ook de kerkelijke bevestiging en inzegening zal plaatsvinden, waarbij ds. de Jong voorganger is. Ook hen willen we met familie en vrienden een prachtige dag toewensen. Dat ze heel hun huwelijksleven met God mogen blijven optrekken, omdat zo’n verbond niet snel stuk te trekken is. Een felicitatie kunt u sturen naar Haarstraat 8a, 7462 AP Rijssen. 
     David Pieter Albert werd geboren op 18 augustus 2017. Hij is de zoon van Patrick en Andrea Goossen-Middelkoop, Lijsterbeslaan 29, 7461 VJ Rijssen (wijk 12). Abel en Rosanne laten via het kaartje weten: Op onze teentjes lopen wij. Wij hebben er een broertje bij! Wij wensen jullie heel veel geluk met elkaar. Dat David Gods liefde voor hem mag ervaren in zijn leven!

     Dhr. A. Langkamp (wijk 11; Nieuwlandsweg 11, 7461 VP) is slechts enkele weken in zijn eigen woning geweest. Op 8 september jl. is hij weer opgenomen in Verpleeghuis Het Meulenbelt te Almelo (Vriezenveenseweg 176, 7602 PV), omdat het thuis toch te zwaar bleek. Op het moment dat ik dit schrijf, is nog niet bekend op welke kamer hij verblijft. Wij hopen dat dit hernieuwde verblijf u rust mag geven, waardoor u beter kunt herstellen en bidden om Gods nabijheid.

     Dhr. M. Temmink, (wijk 12; Dennenlaan 38, 7461 XH) moest op 22 augustus jl. wederom aan zijn rug geopereerd worden in het ziekenhuis te Den Haag. Gelukkig mocht hij op 28 augustus jl. weer terugkeren naar huis om verder te herstellen. Heel veel sterkte en Gods zegen bij de revalidatie en we bidden dat het deze keer effectief mag zijn en dat je van de pijnklachten verlost bent.
     Mevr. R. Veneklaas-Abbink (wijk 28; Willem de Zwijgerstraat 8, 7462 HJ) verkeert nog in onzekerheid over de uitslag van de scan. Hieruit zal moeten blijken of de bestraling is aangeslagen. Heel veel moed en kracht gewenst om met uw man te genieten van wat er nog wel mogelijk is om samen te ondernemen.
     Mevr. G. van Wijngaarden (wijk 33; Pastoor Petersstraat 75) ligt al enige maanden in het hospice. Elke dag komt zij een stukje dichter bij Gods koninkrijk. Wij bidden om Gods ontferming.

     Veel gemeenteleden zitten momenteel in een behandelingstraject, hebben verdriet om het verlies van dierbaren en/of ondervinden de beperkingen van hun leeftijd. Hierdoor komt je leven er heel anders uit te zien dan je hoopte en misschien verwachtte. Wilt u hierover - of over andere zaken die in uw leven spelen - eens praten, neem gerust contact op met uw ouderling of met ondergetekende om een afspraak te maken.

 

Met een hartelijke groet,                                                     Fien Venema 

 

WEST: PASTINAAK 46

     Vrijdag 22 september is de trouwdag van Mark en Laura Lohuis (Pinksterbloem 29, 7463 EJ, wijk 40). In de huwelijksdienst van 14:00 in onze kerk zullen we hun liefde vieren en zegen vragen van God, die de Liefde zelf ís. We bidden jullie een fantastische dag toe, vol van Gods goedheid.

     In de zomerweken, 7 augustus, is Aiden geboren, zoon van Richard en Denis Fransen en broertje van Luca (Zonneroosje 21, 7463 EN, wijk 20).

Op de kaart geschreven:

Dankend de Schepper van dit leven

die ons dit wonder opnieuw deed beleven.

We danken God mét jullie, van harte!, en blijf met z’n vieren leven van Zijn liefde en genade!

     Annet Wubs (Roelf Bosmastraat 123, 7462 RM, wijk 30) heeft woensdag 13 september een grote en gevaarlijke operatie ondergaan aan haar rug. Na de operatie zullen zware weken en maanden volgen met revalidatie en, naar verwachting, veel pijn. Daarom bidden we jullie, Annet en Albert, dat jullie volop Gods bescherming zullen ervaren, dag en nacht.

     Mevrouw Wesselink – Prigge (Hofstee 39, 7462 WE, wijk 25) heeft een heupoperatie ondergaan en verblijft ter revalidatie in zorgcentrum Diessenplas (Vrijheidslaan 1, 7451 DG, Holten). We bidden u Gods zegenrijke nabijheid toe en troost in de moeilijke momenten.

 

      ds. Sander Ris

 

Doopdienst 22 oktober en waarom belijdenis-doen belangrijk is voor de doop van je kind.

De twee voorbereidingsavonden op de doopdienst van zondag 22 oktober vinden plaats op woensdag 11 en 18 oktober, 20.00-21.30 uur in zaal 1 van de kerk. Mocht je mij mocht niet hebben gesproken over de doop van jullie kleine, wil je mij dan bellen of mailen?

De laatste tijd krijg ik vaker de vraag van ouders of zij hun kindje kunnen dopen, terwijl beide ouders geen belijdenis hebben gedaan. We hebben over deze vraag uitgebreid gesproken in de kerkenraad. In onze kerk hebben we de waarde (of regel, zo je wilt) dat minstens één van de ouders belijdenis heeft gedaan wanneer een kindje wordt gedoopt. Je kind laten dopen is een belangrijke stap. Je hebt het daarvoor nodig om tijdens belijdeniscatechisatie met anderen na te denken over je geloof, je relatie met God en hoe de Bijbel spreekt over de doop en andere thema’s. Je kind laten dopen kan dus alleen wanneer één van jullie belijdenis heeft gedaan.

In voorgaande jaren is het nog wel eens gebeurd dat doopouders tijdens een doopdienst belijdenis deden van hun geloof en de kleine gedoopt kon worden. Maar om belijdenis te kunnen doen heb je het echt nodig dat je je samen met anderen verdiept in je geloof - - en daar heb je tijd voor nodig.

Als je hier vragen over hebt, neem gerust contact met mij op.

 

      ds. Sander Ris


Naar het nieuwsoverzicht