Bidden, onbewust doe je het eigenlijk heel vaak.

Als je aan het koken bent, iemand groet op straat die je helemaal niet kent en als je een collega helpt die je iets vraagt. Allemaal momenten waarop jij je, bewust of onbewust, inzet voor een ander. Ook dat is een manier van bidden.

Woensdagavond was de avond ‘Bidden is goed’ in onze kerk. Samen met mijn moeder ging ik hier vanavond naartoe. Toen ik binnenliep zag ik een gemengd gezelschap zitten, vriendinnen die samen waren, maar ook echtparen op leeftijd en moeders met dochters. Na een korte inleiding door Marjo Postmus vanuit de commissie Gemeentepastoraat begon Caroline Burger aan haar verhaal. Ze komt uit Nieuw-Vennep en was voor deze avond speciaal naar Rijssen gereden. Dat moest wel een mooi en bijzonder verhaal worden, dacht ik bij mezelf.

Caroline deelde heel veel persoonlijke ervaringen met ons, waardoor je ook echt het idee kreeg dat iedereen kan bidden en dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Want op bidden ligt in mijn hoofd vaak; dat doe je met je handen gevouwen en met je ogen dicht. In de loop van de avond werd mij duidelijk dat het ook vooral lief zijn voor jezelf is en zijn wie je bent. Bij God mag je zijn wie je bent en hoef je je niet anders voor te doen.

Caroline gaf ons een minicollege over het Onze Vader en legde elke keer in korte stukjes, vergezeld met Bijbelteksten, uit hoe je dingen kunt aanpakken. Uit de zaal bleek dat vergeven toch altijd moeilijk blijft en er kwamen een aantal mooie voorbeelden voorbij waarin goed tot uiting kwam hoe je toch kunt vergeven en daarin een eerste stap kunt zetten. Daarbij gaf Caroline aan dat een eerste stap is om tegen jezelf te zeggen dat je iemand wil vergeven.. Dat blijft er 1 om over na te denken.

In het boekje bidden is goed is er ook aandacht voor hoe je samen met kinderen kunt bidden en we hebben mooie gebaren geleerd die pakkend zijn voor het Onze Vader. 

Ik ging helemaal geïnspireerd naar huis en heb van deze avond meegenomen dat er heel veel manieren zijn waarop je kunt bidden en met God kunt praten! Met een boekje in mijn tas reed ik naar huis en ga ik zeker aan de slag met de praktische tips! Wil je het boekje nu ook bestellen? Dat kan via deze website 

Een kort fragment van het Onze Vader in gebarentaal staat op Facebook, dus kijk daar ook gerust!

 


Naar het nieuwsoverzicht