Collecte zondag

In de ochtenddienst is er collecte voor het Nederlands bijbelgenootschap. 

 

Ruim 10.000 prentenbijbels voor China.
In oktober 2017 tijdens de Bijbelzondag vroegen we uw steun voor prentenbijbels voor kinderen in China. In dit immense land groeit een hele generatie kinderen op zonder ouders. Die trekken naar de stad om te werken. De kerken in China hebben oog voor deze kinderen. Zondagschoolleidster Jiang Dongyan: “De bijbelverhalen geven de kinderenhoop. God houdt van mensen en laat ons niet alleen. Dat is een boodschapdie juist deze kinderen moeten horen”. In totaal zijn er 10.653 prentenbijbelsverspreid. Ook onze collecte tijdens de Bijbelzondag was er voor bestemd. Hartelijk dank voor uw gift.

25.000 kinderbijbels voor India.
De kerstactie in december 2017 was bestemd voor kinderbijbels voor India. Miljoenen arme kinderen in India ervaren van jongs af aan: ik ben niets waard. Wat een manier om aan het leven te beginnen! Gelukkig trekken kerken zich het lot van deze kinderen aan. Zij vangen ze op na schooltijd engeven ze aandacht. Roopa(9) is één van hen: “Thuis wacht er niemand opme. Na school ga ik daarom naar de kerk, waar bijbelverhalen worden verteld. Ik ben erg blij met mijn eigen kinderbijbel.

5

page5image3823936page5image3741984

Nu kan ik de verhalen ook thuis zelf lezen”. Dankzij uw steun konden wij25.000 kinderen met kerst een eigen bijbel geven.

Project Syrië.
Opnieuw vragen we uw aandacht voor bijbelverspreiding in Syrië.
Ook de kerken in Syrië hebben het zwaar te verduren. De permanente staat van oorlog laat zijn sporen na, en veel materiaal is letterlijk in vlammen opgegaan. Duizenden bijbels zijn vernietigd, terwijl nieuwe bijbels voor veel kerken te duur zijn.
Dit voorjaar delen we bijbels uit aan Syrische vluchtelingen. De Bijbel brengt licht in een donkere en uitzichtloze tijd.
De bijbelgenootschappen in het Midden-Oosten stellen 10.000 extra bijbels beschikbaar. Deze bijbels worden uitgedeeld via kerken, kloosters en door vrijwilligers.

Helpt u mee?

U kunt een gift overmaken op NL74 SNS 0266 3808 08 o.v.v. Syrië. Of via www.bijbelgenootschap.nl/syrië(Overgenomen uit NBG-nieuwsbrief)
Namens de werkgroep: Jan Schulenburg en Henk Veurink


Naar het nieuwsoverzicht