Waar moet ik over bloggen?

Hoi Anneke, 

Ik vroeg me af, wil je binnenkort weer een blog schrijven voor de Ontmoetingskerk? Ik merk dat ze erg leuk zijn om te lezen! 

Groet, Jacomine ( ter info: Jacomine plaatst de blogs op de site van de Ontmoetingskerk) 

Dit is het mailtje die ik enigszins al wel aan zag komen. Het is inderdaad ook al weer veel te lang geleden dat ik iets heb geschreven. Waneer ik reacties krijg op de leuke misschien wel grappige blogs “Knap hoor, hoe doe je dat toch?” Vertel ik dan ook vol trots dat het een soort samenwerking is tussen mij en God, ik krijg de onderwerpen en teksten echt van Hem doorgegeven, wanneer ik, als ik eenmaal een onderwerp heb bedacht achter mijn laptopje kruip. 

Maar waarom moest de nieuwe blog dan zo lang duren?

Nou om eerlijk te zijn, God probeert me van alles te vertellen en te leren, alleen vang ik helaas alleen maar flarden op de laatste tijd. Dit omdat ik wordt opgeslokt door de dagelijkse bezigheden, naast mijn werk bij Brasserie Uit is ook het werken bij camping de Grimberghoeve inmiddels weer een drukke bezigheid en niet te vergeten onze lieve meiden, man en familie die de aandacht nodig hebben. 

Luisteren naar Zijn stem biedt inspiratie

Als mens kies je dan al snel de makkelijke weg: God geeft me de teksten van de blog wel door, dus daar hoef ik even niet achteraan. Maar…… achterover leunen heeft geen zin, dat bedoelde God er niet mee. Je moet natuurlijk wel luisteren naar Zijn stem. God zelf kan natuurlijk niet achter de laptop aanschuiven om eens een pakkende of leuke blog te schrijven, daar heeft hij wel een extra handje bij nodig! En wat een eer, dat ik dat mag doen zeg! 

Inspiratie uit het Pinksterfeest

Na aanleiding van het Pinksterfeest heb ik in Woord & Weg een ledenmagazine van de PKN een tekst gevonden die de samenwerking tussen Jezus en de mens nog eens extra benadrukt en die ik graag met jullie wil delen: 

Wie Heeft Hij dan? 

Christus heeft geen andere handen dan onze handen 

om vandaag Zijn werk te doen 

Hij heeft geen andere voeten dan onze voeten 

om de mens te geleiden op Zijn weg 

Hij heeft geen andere mond dan onze monden 

om de mens te verhalen 

hoe Hij stierf en weer verrees 

Hij heeft geen andere hulp 

dan onze hulp om de mens nader tot Hem te brengen 

Maar als onze handen nu eens drukker zijn met ander werk 

dan met het Zijne? 

 

Wie heeft hij dan…. 

…. Om over zijn liefde te vertellen? 

….Om zijn licht te verspreiden? 

….Om hem te loven voor 

wat Hij voor ons heeft gedaan? 

Wie??? 

God heeft gelijk!

En ja…. Daar is Zijn stem weer en Hij heeft helemaal gelijk! De blog’s van Anneke zijn back in business…. Ik kijk uit naar het volgende gesprek met God, jullie ook? 

Ik heb inmiddels weer inspiratie genoeg voor mijn blogs de komende tijd: Vakantie: Ik ga op reis en neem God mee, blogs over muziek, nieuwsfeiten, een kinderlijk geloof, de preek van Sander tijdens de thema dienst van aanstaande zondag: Is er een hel? 

Maar als jullie een voorkeur hebben voor een ander onderwerp dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Ja….!!! De volgende blog die ik zal gaan schrijven is over een onderwerp die jullie onder de reacties op facebook zetten. Ik ben razend benieuwd, wordt vervolgd!!

Groet, Anneke Bargpeter


Naar het nieuwsoverzicht