Avond over: Ik mis je

In het Activiteitenprogramma van de Commissie Gemeentepastoraat staat voor 20 november a.s. een avond gepland om met elkaar verhalen te delen over dierbare overledenen.
Ik merk dat er wat aarzeling is om je hiervoor op te geven, terwijl er welbehoefte aan is. Aarzeling over: ‘wat zal zo’n avond bij mij oproepen’, ‘watheeft het voor zin, want aan het einde van de avond kom ik toch weer in eenleeg huis’. ‘ik heb al genoeg aan mijn eigen verdriet en dan krijg ik detreurige verhalen van anderen er nog bij’.

Heel begrijpelijke gevoelens. Daarom ben ik na 20 november beschikbaar om nog samen na te praten wanneer u daar behoefte aan heeft. In het programma staat vermeld dat er ruimte is om verhalen met elkaar te delen. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten en evt. ter voorbereiding:

De vraag zal zijn: ‘Bij welke herinnering verschijnt er nog steeds een glimlach op jouw gezicht’ en: ‘Waar bewonder of bewonderde jij hem/haar om?’
Het wordt een avond waarop de naam van je man, vrouw, broer, zus, kind enz. genoemd en kostbare herinneringen gedeeld worden met elkaar. Neem gerust mensen mee wanneer je liever niet alleen komt. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mij altijd bellen.

Fien Venema


Naar het nieuwsoverzicht