Bijbelzondag..

Elk jaar vieren we op de laatste zondag van oktober bijbelzondag. Het themavan dit jaar is: “Met andere ogen”. Het verhaal van Bartimeüs staat dit jaarcentraal in de dienst en in de kindernevendienst.
Het NBG brengt de Bijbel dichtbij in binnen- en buitenland. Jaarlijks verspreiden ze veel bijbels, waaronder kinderbijbels, luisterbijbels en braille- bijbels. Tijdens deze Bijbelzondag vragen we aandacht voor de verspreiding van bijbels voor kinderen in Kenia.

Een school met driehonderd leerlingen, die één bijbel moeten delen tijdens de gezamenlijke godsdienstles. In Kenia is het geen uitzondering. Dat maakt het voor deze kinderen erg lastig om de lessen te volgen en te leren over Gods woord. Een eigen bijbel is echter onbereikbaar. Voor ouders is het al lastig genoeg het schoolgeld te betalen, laat staan dat ze een bijbel kunnen betalen.

Eén van deze armste regio's in Kenia is het gebied van de Masai. Dit van oorsprong nomadische volk leeft van de veeteelt. Door de ernstige droogte van de afgelopen jaren is hun leven nog een stuk zwaarder geworden.
Op deze Bijbelzondag willen we collecteren voor bijbels voor kinderen in Kenia. Het NBG wil dit jaar 10.000 bijbels verspreiden onder kinderen in de allerarmste gebieden in dit Afrikaanse land. Zodat deze kinderen meer kunnen leren uit de Bijbel; op school tijdens de godsdienstles en thuis met hun familie. Want een eigen bijbel mag natuurlijk mee naar huis.

Mogen we deze collecte van harte bij u aanbevelen!

U mag ook de folder, die op de bank ligt op de bijbelzondag invullen en in de collectezak deponeren.
Namens de werkgroep van het NBG, Jan Schulenburg, Henk Veurink


Naar het nieuwsoverzicht