Anneke blogt over de Nashville verklaring

Lastig om deze blog te schrijven, iedereen heeft er al wel iets over geroepen, gezien en gelezen. Toch vind ik dat ik dit onderwerp niet uit de weg moet gaan. Maar ik zit nu wel een beetje met klotsende oksels achter mijn laptopje omdat het niet mijn bedoeling is iemand, met welke mening dan ook voor het hoofd te stoten. 

God heeft mij hetro geschapen en ik denk dat ik weet waarom Hij dat heeft gedaan, ik kan nogal slecht tegen mijn verlies en ik zou tijdens een relatie met een vrouw steeds bezig zijn met het vergelijken van elkaars lichaam en geest. Haar buik is platter, zij is slimmer en ga zo maar door. Daarom ben ik getrouwd met Richard. Lichamelijk en geestelijk lijken we totaal niet op elkaar en dat is het beste voor ons alle twee. Waar ik te veel door ratel en te veel hooi op mijn vork neem, remt hij me af en wanneer ik hysterisch gil om een kevertje of spinnetje is hij de stoere man die mij redt. Verder kunnen we heerlijk kibbelen en ik moet toegeven vooral op die kibbel momenten houd ik het meest van hem. Eigenlijk zijn we net als ieder ander homo paar. 

Maar nu pak weg 74 jaar na de Tweede Wereldoorlog, waar we het met zijn allen vreselijk vonden dat de meeste mensen die anders waren zoals joden, zigeuners en homo’s op een gruwelijke wijze zijn vernederd, vervolgd, onderdrukt, mishandeld en vermoord is daar de Nashville verklaring. Ik zeg niet dat team pro nashville dezelfde intenties heeft dan de badguys in de Tweede Wereldoorlog, maar de grote overeenkomst hier is het veroordelen van medemensen. 

Team pro nashville schermt zich achter eeuwenoude bijbel teksten, maar slaan hierbij bijvoorbeeld het gedeelte uit Mattheus 7 over: Veroordeel andere mensen niet, dan zal God jou ook niet veroordelen. Want als jij kritiek hebt op andere mensen, zo zal God kritiek hebben op jouw. Ik lees hier geen “maar met uitzondering van” regel… 

De nashville verklaring of trashville verklaring roept meer scheuren op dan eenheid, is verschrikkelijk voor onze mensen die het aangaan. Homo, lesbisch of transgender is dit nu werkelijk anders zijn? Ik heb ongelofelijk veel respect voor mensen die zich ondanks de scheve en schuine blikken voor hun ware liefde uit durven te komen. Liefde is niet strafbaar zijn of slecht. 

En wat het oordelen betreft, dat laat ik graag over aan de God van de liefde. 

Als afsluiter een prachtig lied op de melodie van lied 791 uit het liedboek over hoe ik vind dat wij behoren te denken over de liefde: 

 

Ongestraft mag liefde bloeien 

Vrijuit zoeken naar de zon 

Liefdesloop verdraagt geen boeien 

Laat haar stromen als een bron 

 

Laat de liefde maar gebeuren 

Als een wonder van het licht 

Als een regenboog vol van kleuren 

Door de hemel zelf gesticht 

 

Niemand houd de liefde tegen 

Waar zij langs de straten gaat 

Wie met liefde is gezegend 

Koestert wie om liefde gaat 

 

God verhoede dat er iemand 

In de liefde wordt gekrenkt 

Ware liefde oordeelt niemand 

Maar aanvaart haar als geschenk 

 

Liefde vraagt ons om ontferming 

Tegen wie haar vlammen dooft 

Wie haar rechten wil beschermen 

Vindt in de liefde zelf geloof 

 

Wie voor de liefde is geschapen 

Vreest ook niet bij tegenwind 

Liefde is het hemels wapen 

Dat de angsten overwint 

 

Leg de liefde niet aan banden 

Gun haar gang de vrije loop 

Geef haar bloemen nooit uit handen 

Want haar vrucht is onze hoop 

 

Ongestraft mag liefde bloeien 

Vrijuit zoeken naar de zon 

Liefdesloop verdraagt geen boeien 

Laat haar stromen als een bron

 

Blog van Anneke Bargpeter


Naar het nieuwsoverzicht