Actie Kerkbalans, wat geef jij?

De kerkbalans voor me ligt inmiddels de oranje valt niet te missen envelop langs gebracht door een van de dames van het wijkteam. 

Geef voor je kerk is het thema. 

Leuk zeg, die feitjes over het aantal kopjes koffie, het aantal zitplaatsen, het aantal nieuwsbrief abonnees en ga zo maar door. Ik vul de kerkbalans in, maar ik ga online toch nog even verder opzoek naar het inhoudelijk hoe en waarom van de kerkbalans. Op de site van de protestantse kerk (www.pkn.nl) vind ik een duidelijke pagina over de actie kerkbalans. 

Het geloof is gratis, de kerk helaas niet!

Dat had de slogan van de kerkbalans kunnen zijn verteld de pagina mij. Want hoewel het geloof onbetaalbaar is en niet in geld is uit te drukken, heeft de kerk wel geld nodig. Geld voor het salaris van de dominees, het onderhoud van het kerkgebouw, de kopjes koffie, de activiteiten in de gemeente en ga zo maar door. 

In de begroting van 2019 is ook naast het salaris van de dominees, de externe begeleiding van onze pijler Jeugd door Youth for Christ en de vacature voor een parttime pastoraal werker voor ouderen opgenomen. 

Wat gebeurt er met de oranje enveloppe?

Maar wat gebeurt er nu met mijn mooie oranje ingevulde envelop zo gauw deze wordt opgehaald? Ik bedenk me nu dat ik voor het juiste antwoord beter vooraf een van de kerkrente meesters had kunnen interviewen, maar de actie kerkbalans en de site van de pkn verteld me dat het ongeveer zo zal gaan. 

Wanneer de enveloppen zijn opgehaald worden de giften overzichtelijk gemaakt. Mede aan de hand van onze giften wordt het beleid van komend jaar afgestemd. 

Hoeveel geld moeten we binnenhalen?

De Ontmoetingskerk telt 3125 leden en de kosten per lid zijn 130 euro. Dus zo het mooi zijn dat er minimaal 406250 euro binnenkomt. De actie kerkbalans levert jaarlijks zo ongeveer 80% van de totale inkomsten van onze ontmoetingskerk. 

De oranje envelop….. Ik pak het er toch maar even weer bij en controleer nogmaals of ik alles netjes heb ingevuld, best een kleine moeite waneer je bekijkt hoe druk men nog wordt met al onze ingevulde enveloppen. Geloof in God is onbetaalbaar, de kerk helaas niet! 

Ik wens wijkteams en de Commissie van Kerkrentmeesters heel veel succes met alles!

Groet, Anneke Bargpeter


Naar het nieuwsoverzicht