Speciaal voor mannen.. BijbelBierBBQ

Het lijkt soms in mijn blogs dat wat het geloof betreft ik er alleen voor sta, dat wil ik in deze blog even recht zetten.

Goede vrienden van ons hebben belijdenis gedaan, zijn in de kerk getrouwd en hebben samen hun kinderen laten dopen. De kinderen zitten inmiddels op een christelijke basisschool en er wordt thuis samen gebeden en gelezen uit de bijbel. Toch komt ze vaak alleen met haar kinderen naar de kerk.

Is dat niet vreselijk moeilijk?

Ze hebben allebei een goede christelijke basis gehad en vanuit het geloof zijn de normen en waarden aangeleerd. Als christen ben je er voor elkaar en help je elkaar.

Zou ze niet geprobeerd hebben haar partner te “bekeren”?  Nee, zegt ze want het is mijn taak hem lief te hebben als mijn man. Wij blijven voor elkaar bidden en zijn in liefde voor God met elkaar verbonden.

Johannes vertelt zo mooi in 1 Johannes 4:12: Niemand heeft God ooit gezien, Maar als we van elkaar blijven houden, blijft God in ons. Dan is zijn liefde in ons volmaakt geworden.

Wij hebben Gods liefde die in ons is, leren kennen en vertrouwen daar op. God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijft in God en God blijft bij hem (1 Johannes 4:16)

Ik ben het zelf..

Nu ik het eerste deel van mijn blog nog eens even nalees moet ik bekennen dat dit voorbeeld niet goede vrienden van ons betreft, maar dat ik over ons zelf schrijf. Het blijft een lastig en persoonlijk onderwerp en ik vind het moeilijk om er over te schrijven hoe het gaat zoals het gaat.

Wij zijn ontzettend verschillend in veel opvattingen en (vooral) smaken, maar 1 ding hebben we wel gemeen zelfs na 12,5 jaar huwelijk de liefde voor God, onze kinderen en elkaar is oneindig groot en daar zijn we God iedere dag dankbaar voor.

Ik vind het fijn om naar de kerk te gaan, de liederen te zingen en de verkondiging te horen en mijn blogs te schrijven. Wanneer ik thuis kom, kan ik heerlijk met hem filosoferen en discussiëren over de dienst en soms kijken we samen terug via kerkdienst gemist. Dat houdt elkaar scherp in het geloof en dat vind ik fijn! We respecteren elkaar en op deze manier gaat het prima.

Doen mannen het anders?

Is er dan niet iets anders dan een “kerk” waar mannen zoals de mijne op een ongedwongen manier kan samen komen en kan praten over het geloof?

Ja, die is er dus wel en ik moet zeggen dat ik hier na de verhalen van Erik ter Steege en Wim van Wingerden vreselijk nieuwsgierig naar geworden ben (dit zijn een van de organisatoren die dit event vol enthousiasme hebben opgezet).

De BijbelBier BBQ!

Leuk! Maar wat is het nou precies? Het doel is simpel: Mannen die elkaar ontmoeten in een relaxte sfeer, waarbij het geloof, bier, muziek en sport centraal staat.

Het thema van dit jaar is en dat maakt mij alleen maar enthousiaster: “Ik daag je uit!”

Vrouwen, tenzij ze een maatschappelijke functie hebben zijn niet welkom op het terrein aan de scholendijk in Markelo. Geloof me, ik heb een sollicitatie weggedaan als toiletjuffrouw, maar zelfs in die rol ben ik niet welkom. Als dank voor mijn originele reden om binnen te komen kreeg ik wel een speciaal biertje in de handen gedrukt, een heerlijk ipa biertje met een frisse afdronk, het water liep me in de mond. “Voor Richard!” zei Erik trots.

Alle mannen vanaf 21 jaar.

Het is een geweldig evenement voor alle mannen vanaf 21 jaar.  Ik denk dat het ook wel succesvol is doordat er juist geen vrouwen welkom zijn. Mannen broeders onder elkaar, geeft een totaal andere sfeer dan wanneer er zich er een vrouw mee gaat bemoeien… Ja, ik snap die mannen wel, maar blijf het stiekem jammer vinden dat ik niet welkom ben.

Heb je al een vaderdagcadeau?

BijbelBierBBQ, voor meer info of kaarten kijk op de site www.bijbelbierbbq.nl hier staan ook super leuke acties bijvoorbeeld de Vaderdagactie: 2 heerlijke biertjes om alvast voor te proeven en uiteraard een ticket voor de BijbelBierBBQ, dat is nog eens een origineel cadeau! Wat ik ook zo bijzonder vind is dat je een half sociaal ticket kunt bestellen, zodat je het samen met iemand anders het mogelijk maakt om iemand die het niet kan betalen een ticket te schenken. Is dat nou niet mooi?  Op de facebookpagina van de BijbelBierbbq vind je nog meer informatie.

Oh en wat dat heerlijke biertje betreft? Uit protest heb ik ze zelf heerlijk opgedronken. Zo kan ik er toch nog een beetje over meepraten.


Naar het nieuwsoverzicht