Givt: digitaal collecteren

Je kent het vast wel: je zit op zondag in de kerk, het is tijd voor de collecte en je komt erachter dat je bent vergeten om kleingeld mee te nemen. Je kijkt in je portemonnee, weet nog net een paar cent uit de hoekjes te vissen, maar meer dan dat zit er niet in. Vanaf aanstaande zondag heb je dit probleem niet meer. Dan starten we namelijk met Givt, digitaal collecteren via een handige app.

Wat is Givt?

Givt is een app waarmee je eenvoudig je gift geeft tijdens de collecte. Via een chip in de collectezak kun je direct een bedrag geven. Je kunt ook de app zelf starten en vervolgens je gift geven. Het bedrag dat je wilt geven, kies je helemaal zelf. 

Wat zijn de voordelen? 

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je er niet meer aan hoeft te denken om kleingeld of collectebonnen bij je te hebben als je naar de kerk gaat. Daarnaast kunnen de gemeenteleden die de kerkdienst thuis meebeleven of terugkijken via Kerkdienstgemist ook gewoon geven tijdens de collecte. De app is zeer gebruiksvriendelijk en gekoppeld aan je bankrekening. Zodra je verbinding hebt met het internet, wordt het geld afgeschreven van je rekening. Als laatste kun je voor de jaarlijkse belastingaangifte een overzicht uitdraaien van de giften die je hebt gedaan via Givt, zodat je je giften van de belasting kunt aftrekken. 

Wat zijn de kosten?

Voor jou als gebruiker is Givt geheel gratis. De kerk draagt echter per gift een klein percentage af aan Givt voor het gebruik van de app. Deze kosten bestaan uit een vast bedrag voor de transactie en een percentage van het bedrag dat je geeft. Doordat alle transacties in een keer gebundeld worden en worden overgemaakt naar de rekening van de kerk, worden deze kosten laag gehouden. Het geld dat we betalen aan Givt wordt gebruikt voor een stukje kostendekking en winst, maar wordt vooral geïnvesteerd om de app te verbeteren en nog gebruiksvriendelijker te maken. Givt is continu bezig om de app door te ontwikkelen aan de hand van feedback van de gebruikers. In praktijk komt dit erop neer dat tussen de 90% en 95% van jouw gift ten goede komt van het gekozen doel.

Download de app!

Om gebruik te kunnen maken van Givt moet je natuurlijk de app downloaden. Dit doe je via de App Store of de Play Store. Je hoeft niet direct heel veel gegevens in te vullen, je e-mailadres volstaat in eerste instantie. Als je de app vaker gaat gebruiken, zullen ze toch wat meer gegevens van je nodig hebben, maar dit wijst zich vanzelf. Zodra je de app hebt gedownload en ingesteld, kun je beginnen met geven.

Wil je meer weten over Givt? Dan kun je altijd contact opnemen met het College van Kerkrentmeesters of het Mediateam. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op de website van Givt: https://www.givtapp.net.

Geef je mee?

 


Naar het nieuwsoverzicht