Een kennismaking met dominee Zijl

Al in het eerste contact met jullie gemeente was het voor mij duidelijk dat ik als predikant nog graag (een paar dagen in de week) aan de slag wilde in een gemeente als Geref. Rijssen.

Na een aantal gesprekken werd steeds meer bevestigd: deze gemeente past goed bij mij. En ik denk bescheiden dat dat andersom ook zo is.

Maar laat ik mij eerst aan u voorstellen. Mijn naam is Ger Zijl. Ik ben 68 jaar (gepensioneerd) en ik woon met mijn vrouw Bea al weer een tijdje aan de Nassaustraat 9 in Nijverdal. Er zijn drie kinderen (die allang het huis uit zijn) en een kleinkind. Dat kleine meisje is onze grote trots waar we zielsgelukkig mee zijn. Ik ben na mijn studies Pastoraaltheologie in Nijmegen en in Amsterdam predikant geworden (1987) in Oude- en Nieuwe Wetering.

Na een aantal jaren ben ik met mijn gezin vertrokken naar Hoogeveen waar het leven een enorme wending nam: we werden als gezin in 1996 geconfronteerd met een echtscheiding. Met veel pijn en verdriet hebben mijn toenmalige vrouw en ik afscheid van elkaar genomen en zijn toch zo goed mogelijk voor onze kinderen blijven zorgen. In de jaren daarna ontmoette ik Bea.In 2002 zijn Bea en ik getrouwd en zijn we samen naar Zwolle verhuisd.

De twee jongens (Werner en Machiel) zijn een groot deel van die jaren bij ons blijven wonen en Marlinde bleef bij haar moeder. Gelukkig is er al weer lang rust in al die relaties.

Vanaf 1997 ben ik gestopt met mijn predikantenwerk. Door de pijn van het leven heb ik de kerk, maar ook God en mijn geloof, vaarwel gezegd.

Want daar was ik wel klaar mee. Ik heb toen, na meer studie, een eigen praktijk opgezet (supervisie, coaching en counseling) en ben al snel met een collega een kleine Arbodienst begonnen. Met heel veel plezier heb ik daar zo'n 14 jaar gewerkt. Totdat heel langzaam God weer aan me begon te trekken. Als wij God loslaten wil dat nog niet zeggen dat Hij ons loslaat!

Ik kon die zachte hand maar niet ontwijken. Met overtuiging en veel liefde ben ik weer het ambt ingestapt en al snel beroepen in Lemele. Tot begin dit jaar heb ik daar met vreugde mogen werken. We zijn verhuisd naar Nijverdal en nu voel ik een zachte drang jullie kant op te komen. Ik ben benieuwd!


Naar het nieuwsoverzicht