Hoe ervaar je God van dichtbij in deze tijd?

Vinden jullie het ook zo moeilijk om God dichtbij te ervaren in deze Corona-tijd? Ik vind het van tijd tot tijd ook knijters lastig. Ik bedoel, er zijn natuurlijk onze fijne online diensten. En dan hebben we op maandag, woensdag en vrijdagavond nog zo'n prachtig initiatief van het gebedsteam van onze kerk: het avondgebed. En toch...ik beleef het allemaal net even iets minder intens ofzo.

Dat ik daarnaast dan ook nog eens via de app extra bemoedigd wordt met mooie teksten of liedjes van mede-christenen, brengt me eigenlijk alleen maar meer aan het twijfelen. Het klinkt in mijn oren allemaal zo ver weg en zo hol. Van tijd tot tijd irriteert me dat zelfs soms!! En daar ben ik dan weer ongerust en verdrietig om, want ik weet dat ik het beste te pas ben, als ik me dicht bij God voel. Die 'anderen' (die mij dat dan appen) zullen zich vast allemaal wel dicht bij God voelen...Maar wat voelt God ver weg voor mij!! Veel verder dan 1,5 meter!! Pfoeh, raak ik nu verloren?
Dit alles speelde 2 weken geleden; ik ben er weer hoor, mensen. Hij is weer dichtbij! 

Heb ik dan het ei van Columbus uitgevonden? Neu, maar misschien in elk geval voor me zelf. Want het advies is overal wel in de bijbel terug te vinden ('bid en je zult gegeven worden, klop en er zal opengedaan worden, zoek en je zult vinden' ), alleen was ik er een beetje voor geblokkeerd. Totdat er een moment kwam, waarop ik het wel hartstochtelijk in gebed kon brengen. En God heeft me gehoord!!! En dat liet Hij me weten: na mijn intense gebed zomaar op een doordeweekse woensdagmiddag was ik helemaal leeg. Ik moest er gewoon van huilen, joh. En wat doe je dan? Juist: kopje thee, chocola (!), een puzzel, en muziek. Ik zette mijn Spotify aan op mijn top 2000 lijstje. Maar dacht je dat er geluid uit kwam? Het bleef stil. Geïrriteerd drukte ik van alles in, maar niets hielp. Pff, lag dat nu aan mijn telefoon? Zou die het bij een andere lijst wel doen? Ik zette een ander lijstje aan, opwekking en lofprijzing, en je raadt het al: toen deed het geluid ineens wel. Ik zag God bijna genoegzaam glimlachen om mij. Wat had Hij dat briljant bedacht! Het lied dat ik hoorde was laatst ook in een online dienst te horen: Kees Kraayenoord - 'God of the moon and stars' . God is een God van iedereen, ook van mij! Het lied raakte me enorm, ontroerde me. Ik heb terug geglimlacht naar boven en ik heb Hem bedankt. Wat is onze Vader toch een heerlijke, liefdevolle Vader!! Zo'n ervaring kan je zo enorm opbeuren!! Ik heb tot laat in de avond gepuzzeld met een grote blije lach op mijn gezicht (en in mijn hart) en met mijn opwekking- Spotifylijstje op de achtergrond!! Dus lieve mensen: Bid, klop, en zoek! God is dichtbij!

 

Geschreven door: Gea Reterink

 


Naar het nieuwsoverzicht