Nieuws vanuit het 1,5 meter team

Er is geen zicht op verruiming van de maatregelen die de verspreiding van het Covid-19 virus moeten tegengaan. Dat betekent dat er voorlopig dus ook geen samenkomsten van de gemeente op zondag zullen zijn. Ook het gebruik van zalen door groepen wordt zoveel mogelijk vermeden.
Hoe we als gemeente met elkaar verbonden blijven is ondertussen een vraag die ons vaak bezig houdt.

Gemeenschap, bij elkaar komen, delen in lief en leed, behoort tot het wezen van de christelijke gemeente. Dat ondervinden we ook in de praktijk van gemeenteleven: de gevolgen van de aanwezigheid van dit virus stellen ons incasseringsvermogen op de proef. De een kan er goed tegen, maar er zijn ook mensen die er moedeloos van worden. Anderen zien nauwelijks nog een medemens.

Compassie was wat Jezus kenmerkte – met mensen meeleven.
In zijn voetspoor mogen ook wij dat doen. In vreugden, en in moeiten. Compassie, gewoon maar aanwezig zijn bij iemand anders, of de ander aanwezig bij jou. Meer nog dan onze sterkte bindt onze zwakheid ons samen, omdat het ons leven zin geeft dat wij elkaar kunnen helpen.

We zoeken naar wegen hoe verbondenheid vorm te geven, binnen de maatregelen zoals ze er nu zijn. Goede ideeën zijn ons zeer welkom, dus als je die hebt, schroom dan niet om contact op te nemen met het AMT!


Naar het nieuwsoverzicht