Commissie: Gospelkoor TODA

Gospelkoor TODA

E-mail: info@toda.nl

TODA, hét gospelkoor uit Rijssen, verleent al ruim 36 jaar haar muzikale medewerking aan kerk-, thema- en jeugddiensten. Ook aan trouwdiensten en grootschalige projecten wordt meegewerkt; bijvoorbeeld een gezamenlijk optreden met een orkest of solist.

In 1983 begonnen zeven jeugdleden van de Ontmoetingskerk in Rijssen een jongerenkoor. Het eerste optreden was op kerstavond dat jaar in de Ontmoetingskerk. Door de jaren heen groeide het koor en tegenwoordig bestaat TODA uit 8 zangers en 10 zangeressen.

De naam 'TODA' is ontleend aan het Hebreeuwse woord voor 'loflied'. De Ontmoetingskerk is nog steeds de thuisbasis waar de repetities plaatsvinden en altijd wordt meegewerkt aan de diensten op de Startzondag, in de Kerstnacht en op Goede Vrijdag.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een combo bestaande uit toetsen, gitaren, basgitaar, slagwerk, percussie en blaasinstrumenten. De algehele leiding is in bekwame handen van Wout Ligterink.

Het repertoire bestaat uit Nederlands- en Engelstalige gospelsongs, variërend van vlotte up-tempo muziek tot harmonieuze a capella nummers.

Neem gerust eens een kijkje op onze website: http://www.toda.nl/