Commissie: Werkgroep Gemeentecontacten

Werkgroep Gemeentecontacten

E-mail: gemeentecontacten@ontmoetingskerkrijssen.nl
bank: NL22RABO0347395519

De werkgroep gemeentecontacten onderhoudt contacten met onze 4 partnergemeentes in:

- Finsterwalde (Duitsland)
- Apagy (Hongarije)
- Jankafalva (Roemenië)
- Hajdúszpboszló (Hongarije)

Leden van de werkgroep gaan af en toe op bezoek en met dankdag is er een inzamelingsactie van goederen voor een partnergemeente.

Reis naar Finsterwalde in 2023

Na enkele jaren van relatieve (COVID-) stilte, hebben de werkgroepen gemeentecontacten van Finsterwalde en Rijssen de draad weer opgepakt. Met als resultaat dat er een reis naar Finsterwalde is gepland in het weekend van vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober 2023.

Van de werkgroep gaan er 5 personen mee, maar men heeft in Finsterwalde plaats voor ca 15 personen. Hierbij willen we jullie dan ook uitnodigen om ons op deze trip te vergezellen (op basis van 'wie het eerst komt, het eerst maalt').

Hoe het weekend er precies uit gaat zien, weten we (nog) niet. Doorgaans wordt er door de gemeenteleden uit Finsterwalde een aantal gezellige activiteiten georganiseerd waarbij er voldoende gelegenheid is om met elkaar in gesprek te gaan. Op zondagochtend wordt gezamenlijk de kerkdienst in Finsterwalde bezocht. Het is mooi om te zien hoe in andere landen het geloof wordt beleefd en de verbondenheid met elkaar te ervaren.  

Vooralsnog vertrekken we op vrijdagochtend 29 september rond 08.00 uur en rijden we zondag 1oktober rond het middaguur terug.

We gaan met eigen auto’s, waarbij de benzinekosten onder de deelnemers zal worden verdeeld. Onderdak wordt geregeld door onze partnergemeente.

 Mocht je zin hebben om mee te gaan, meld je dan vóór 1 juli aan;  06-1427-4765 of gaatzevisser@gmail.com

 

 

Update van de werkgroep in 2022:

Ook in onze werkgroep hebben we de Corona periode goed gevoeld: Danige beperkingen in onze contacten, zodat de communicatie alleen schriftelijk of digitaal, of telefonisch kon plaatsvinden. Maar elkaar in de ogen kijken was er niet bij. Toen er wat meer bewegingsvrijheid kwam, hebben we de persoonlijke contacten weer opgepakt. En dat zijn altijd weer emotionele momenten. Die getuigen van dankbaarheid en genegenheid. Binnenkort hoopt er weer een groep gemeenteleden naar Finsterwalde te gaan. Ze zullen, samen met Toda, het Sängerfest bezoeken, en natuurlijk ook met gemeenteleden hernieuwd contact maken Hett is altijd weer een fijn bezoek.

Er wordt over en weer geprobeerd afspraken te maken om de contacten uit te breiden. Recentelijk zijn er meerdere groepen mensen naar Hongarije en Roemenië geweest met een humanitair hulpgoederentransport. Een groep mocht het genoegen smaken om, in Jankafalva, na de kerkdienst op Hemelvaartsdag, het jubileum mee te maken van de contacten over en weer: nu al weer 20 jaar! Er kwamen toen 3 taarten op tafel met de vlaggenkleuren van Roemenië, Hongarije en Nederland.

Aan dit alles is te merken, dat de contacten zeer belangrijk zijn, getuige ook de dankbaarheid, tijdens het uitladen van de meegebrachte kleding, fietsen, naaimachines, knuffels, schoolspullen enz. De predikanten nemen de goederen in ontvangst, en zorgen persoonlijk dat alles een goede bestemming krijgt. De reacties zijn over het algemeen: indrukwekkend, hartelijk en dankbaar.

Wij bevelen ons werk van harte aan, en hopen dat u ons werk wilt blijven ondersteunen.

 

In opdracht van de kerkenraad van de Ontmoetingskerk te Rijssen is in 1986 de werkgroep Gemeentecontacten opgericht met als doel:

Missie

Opbouwen, onderhouden en intensiveren van de contacten met de partnergemeenten, zodat de persoonlijke en geestelijke relatie met deze gemeenten tot bloei komt

Creëren en bevorderen van betrokkenheid van onze eigen kerkelijke gemeente bij de partnergemeenten

 

Visie

Geestelijk door middel van gebed in de verbondenheid van onze Heer en Heiland Jezus Christus.

Persoonlijk door middel van (tegen)bezoek, telefoon en sociale media ( Facebook, Whats App, Instagram )

Materieel door middel van goederentransporten en giften

 

Intensief gebruik maken van “Ons Kontakt” om regelmatig nieuwtjes, plannen, (reis)-verslagen, vergaderingen, oproepjes te plaatsen

Bijhouden van de website en deze regelmatig vullen met allerhande conten

Acties en plannen vanaf de kansel kenbaar laten maken ( en uiteraard verwijzen naar kerkblad en website )

Jaarlijks een beknopte maar volledige weergave van de situatie per partnergemeente vermelden in het jaarboekje. ( Dit zou overigens ook gedaan kunnen worden rond Dankdag)

 

 

 

Functie Naam Tel. Contact
Foto van Tiny Huizinga-Draaijer Secretaris Tiny Huizinga-Draaijer 0548-542285
Foto van Wim Karkdijk Voorzitter Wim Karkdijk 06-47837991
Foto van Bert-Jan Assink Penningmeester Bert-Jan Assink 06-51503429
Algemeen lid Fien Venema-van den Berg 06-53914277
Algemeen lid Gerard Visser 06-14274765
Algemeen lid Janneke Visser 06-27037279