Gebedsbrief

Wat is een gebedsbrief?

Een gebedsbrief is een verzameling van gebedsonderwerpen en voorbedepunten.

Voor wie is deze gebedsbrief?

Deze brief is voor alle mensen die betrokken zijn bij de Ontmoetingskerk, dus voor alle leden van groot tot klein, jong en oud. De gebedsonderwerpen kunnen dus ook voor en door iedereen worden ingebracht!

Waarom een gebedsbrief?

Omdat gebed de motor is van ons geloofsleven en de basis van onze relatie met God. En vanuit onze relatie met God hebben we relatie met elkaar als geloofsgemeenschap en als kerk, en mogen we ook met - en voor elkaar bidden. Wij geloven dat we elkaar op die manier kunnen bemoedigen en ondersteunen en samen kunnen bouwen aan krachtige en levende geloofsgemeenschap.

Hoe werkt een gebedsbrief?

In elke uitgave van het kerkblad Ons Kontakt staan de gebedsonderwerpen. Voor elke dag van de betreffende periode is er een onderwerp waarvoor gebeden kan worden. Dit kunnen actuele zaken zijn, maar ook belangrijke gebeurtenissen of voorbeden voor activiteiten, personen of ontwikkelingen.

Hoe komt deze gebedsbrief tot stand?

Er is een speciaal e-mail adres en telefoonnummer waarop gebedspunten en voorbedepunten kunnen worden ingeleverd. We wensen dat zowel commissies, groepen, predikanten, kerkenraad als individuele gemeenteleden bekijken of er binnen hun groep specifieke ontwikkelingen, activiteiten of gebeurtenissen zijn, waarvoor gebeden kan worden, en periodiek hun gebedsonderwerpen gaan inleveren. Zo kunnen we met elkaar bidden voor onze gemeente en de wereld om ons heen.

Gebedspunten kunnen ingeleverd worden via:
E: gebedsbrief@ontmoetingskerkrijssen.nl
Carolien Nijland en Marieke ter Avest

 

'Je kunt geen christen zijn zonder te bidden, zoals je ook niet kunt leven zonder adem te halen'
Maarten Luther