Commissie: Living Together Course (Marriage Course)

Living Together Course (Marriage Course)

E-mail: livingtogether@ontmoetingskerkrijssen.nl

Living Together Course (Marriage Course)

Liefde, relaties en huwelijk zijn belangrijke thema's in ons leven. Het is goed om erover na te denken, en om erover in gesprek te gaan met elkaar. Als voorbereiding op je huwelijk, maar ook als je al jaren getrouwd bent. In gesprek gaan en in gesprek blijven over liefde, relaties en huwelijk - dat hebben we voor ogen met 'Living Together Course' (in andere kerken/gemeenten wordt ook de naam 'Marriage Course' gebruikt). Uiteraard verbinden we dat met de kernwaarden van het evangelie van Jezus Christus. Ook daarover gaan we met elkaar in gesprek.

Voor het seizoen 2023 - 2024 hebben we 2 bijeenkomsten gepland:

What is Love?! 19 Oktober 2023 is er een bijeenkomst voor wie trouwde in 2021 of 2022 (of ging samenwonen). Een soort 'terugkomavond'. Je kunt je hiervoor opgeven op onderstaand mailadres, of bij je wijkpredikant. Voor meer informatie, klik hier:

Uitnodiging LTR 'What is Love?!' voor wie trouwde in 2021 of 2022

Huwelijkscatechese alsonderdeel van de voorbereiding op de kerkelijke bevestiging en inzegening van je huwelijk 18 April 2024 is er een bijeenkomst voor wie in 2024 hoopt te trouwen en kerkelijke bevestiging en inzegening van het huwelijk heeft aangevraagd. Een soort huwelijkscatechese. Daarbij gaat het niet zozeer over de praktische zaken. Die bespreek je met je wijkpredikant. Deze bijeenkomst gaat over de vraag wat de betekenis is van een huwelijksviering in de gemeente. Daarnaast is het natuurlijk sowie goed en leuk om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Je kunt je aanmelden bij je wijkpredikant. Voor meer informatie, klik hier:

Uitnodiging LTR voorbereiding huwelijk 2024

Living together Course: een cursus van 4 avonden

Naast deze 2 activiteiten zijn we bezig met het ontwikkelen en opzetten van een Living Together Course voor wie al getrouwd is of samenwoont. We hopen daar in het najaar van 2024 mee te kunnen beginnen. Deze cursus is bedoeld voor stellen die gedurende een paar avonden willen stilstaan bij hun relatie. Je gaat met je partner in gesprek over datgene wat jullie belangrijk vinden in je relatie. Waarin verschil je, en wat zijn de overeenkomsten? Je leert elkaars verschillen erkennen en waarderen en een goede basis te leggen voor (het behoud van) een goede relatie. De cursus zal bestaan uit vier avonden.

Vijf redenen om mee te doen met de Living Together Course

1: Een leuk uitje

Deze cursus is een leuk en ontspannen uitje voor twee. Het is een dynamisch geheel van gezellig samen eten, herkenbare ervaringen van cursusleiders, praktische lessen uit de Bijbel, afgewisseld met oefeningen en vragen die je met z’n tweeën bespreekt.

2: Investeren in je relatie

De meesten van ons hebben het druk. Hoe vaak zie je elkaar nog als partners om samen kwaliteitstijd te hebben? Hier heb je vier avonden de tijd om je relatie te verdiepen.

3: Je doet het samen

Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je hebt alle ruimte om de tijd voor elkaar te nemen. Elke bijeenkomst levert eyeopeners en onderlinge herkenning op.

4.Toegankelijk en praktisch

De Living Together Course pakt de essentiële onderwerpen van je relatie op. De cursus draait niet om spannende thema’s heen, maar is ook geen zware kost: de onderwerpen worden op een toegankelijke en praktische manier gebracht.

5: Voorkomen is beter dan genezen

Waar meer dan een derde van de huwelijken in een scheiding eindigt, is voorkomen beter dan genezen. Deze cursus helpt je om samen meer grip te krijgen op je relatie en eerlijk te praten over dingen waar je samen tegen aanloopt.

Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar livingtogether@ontmoetingskerkrijssen.nl