Commissie: Alpha cursus

Alpha cursus

E-mail: alpha@ontmoetingskerkrijssen.nl

Alpha 2024

Ontmoeten, vragen en ontdekken - dat doe je bij de Alpha-cursus. Twijfel je wel eens over je persoonlijke geloof, over de kerk of over wie je wilt en kunt zijn in deze wereld? Stel al je vragen over het christelijke geloof en praat met andere deelnemers over deze interessante onderwerpen.

Alpha is voor iedereen. Je komt alleen of samen met iemand die je kent en ontmoet nieuwe mensen. We beginnen de avond met het samen eten van een maaltijd die voor ons wordt gemaakt. Daarna volgt er een inleiding over een bijbels thema en we praten hierover na in kleinere groepen. 

Waar en wanneer? Elke dinsdagavond van 18.30 tot 21.30 uur in zaal 3 van de Ontmoetingskerk. We starten op 16 januari 2024 en de laatste avond zal op 26 maart 2024 zijn. In de voorjaarsvakantie is er geen Alpha.

Het Alpha-'weekend' staat gepland van vrijdagavond 8 maart t/m zaterdagmiddag 9 maart op een mooie locatie buiten Rijssen.

Voor meer informatie kan je kijken op de site van Alpha Nederland: http://www.alpha-cursus.nl

Verdere berichten over onze Alpha cursus komen in Ons Kontakt , op de Facebookpagina en de Instagram pagina van de kerk.
Je kan je opgeven via alpha@ontmoetingskerkrijssen.nl of contact opnemen met een van de teamleden.

 

 

In de Bijbel staat: “Wie zoekt,zal vinden” en dat heb ik zeker ervaren!!!

vrijdag 8 november 2019

Lees hier hoe Margery de Alpha heeft ervaren.

Vorig jaar heb ik met 2 vriendinnen deelgenomen aan de Alpha cursus van de Ontmoetingskerk in Rijssen. We voelden ons gelijk welkom. We gingen eerst samen eten (er werd gekookt door gemeenteleden, dit was heerlijk!). Onder het eten werd er gepraat en maakte je op een ongedwongen manier contact met elkaar. In de groep zaten mensen van alle leeftijden, alleen of met z'n tweeën, wel gelovig maar ook niet gelovig, en niet naar de kerk gaand of wel naar kerk gaand. Na het eten ging er iemand van de leiders bidden en een stukje delen uit de bijbel. Niet moeilijk gewoon heel eenvoudig maar wij vonden het heel fijn. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst en gingen we in een kleine groep verder praten over een onderwerp naar aanleiding van het gedeelde over de bijbel. Het laatste weekend van de cursus zijn we met z'n allen een weekend weg geweest. We hebben samen gelachen maar ook gehuild, we hebben echt een band gekregen met elkaar. We hebben met een aantal nog steeds contact en komen eens per 3 weken samen. Delen lief en leed met elkaar en zoeken met elkaar naar wie God in ons leven wil zijn. Het was en is nog steeds bijzonder en ik kan het iedereen aanraden die verdieping zoekt. In de bijbel staat wie zoekt zal vinden en dat heb ik zeker ervaren!!

Wij zijn heel blij dat wij destijds met de Alpha zijn gestart

vrijdag 8 november 2019

Jan en Carolina hebben als stel de Alpha gevolgd, benieuwd naar hun ervaring? Lees snel verder.

Samen met mijn man, Jan Slagman, hadden we al jaren geen kerk meer van binnen gezien.
Jan hervormd groot gebracht en ik katholiek, kwamen op gegeven moment met elkaar in gesprek
over het geloof en dat we dat misten in ons leven. In 2014 besloten we een paar kerkdiensten te
gaan bijwonen en omdat de Ontmoetingskerk ons een warm en vertrouwd gevoel gaf, zijn wij lid
geworden van deze kerk.
Op gegeven moment kwam de Alpha-cursus in beeld en aangezien we echt zoekende waren en meer
wilden weten over de liefde van God, hebben we ons daarvoor opgegeven.
Het onwennige gevoel bij de eerste Alpha-avond verdween al snel. Door de hartelijke gastvrouwen
Marieke en Rita die de Alpha-cursus leidden en het feit dat we met de gehele groep meteen aan
mochten schuiven voor een warme maaltijd, voelden we ons direct welkom. Tijdens de Alpha-cursus
hebben we goede en leerzame gesprekken gedeeld in alle eerlijk- en openheid. Ook de twijfel over
het geloof werd besproken. Door de Alpha-cursus zijn we gegroeid in het geloof, wat zelfs
uiteindelijk heeft geleid dat we met een groep zijn gestart met de gemeentegroeigroep.
Ik heb uiteindelijk ook mijn geloofsbelijdenis gedaan, want ik vond het ook belangrijk in het vervolg
te mogen deelnemen tijdens het Avondmaal.
Wij zijn heel blij dat wij destijds met de “Alpha” zijn gestart, want hierdoor zijn we gegroeid in ons
geloof en hebben we ons hart opengesteld voor God. Dit geeft ons iedere dag opnieuw blijdschap,
kracht en vertrouwen in ons leven.
Dus: gewoon doen!!!

Het verhaal van Jan en Mirjan

vrijdag 8 november 2019

 


Wij hadden een wijk ouderling op bezoek en kwamen aan de praat over de kerk omdat we niet meer naar de kerk gingen.Deze wijk ouderling begon over de Alpha cursus en dacht dat het wel wat voor ons was. Dus hebben we ons opgegeven voor de Alpha cursus. De eerste avond was best wel spannend omdat het toch afwachten is wie er allemaal zijn en hoe het zal gaan.Maar het ijs was al snel gebroken. We hadden een leuke groep. De avonden begonnen we lekker met een hapje eten wat oor ons door andere mensen gekookt werd. Daarna bespraken we in groepen een thema. Het waren avonden met een lach en een traan, maar dit brengt je ook dichter bij elkaar. Het alpha weekend was een speciaal weekend met het thema de Heilige Geest. Die hebben we zeker gevoeld. Je hebt de mogelijkheid om na de Alpha cursus door te gaan met de groep om er een praatgroep van te maken en dat doe je dan bij de iemand thuis. 
Hier hebben wij niet voor gekozen omdat mijn man de enige man was met deze Alpha cursus. Dat was wel een beetje jammer. Het een hele mooie ervaring geweest en een aanrader om aan mee te doen. 

 

"De Alpha-cursus, dat is toch zo’n soort bijbelstudie voor jonge blije gelovigen?"

vrijdag 8 november 2019

Lees hier het verhaal van Gea

De Alpha-cursus, dat is toch zo’n soort bijbelstudie voor jonge blije gelovigen? Dat was tenminste altijd het beeld dat ik er bij had.
Het was in elk geval vast niet voor mensen zoals ik, die wèl hun leven
lang met kerk en geloof zijn opgevoed, maar waarvan de helft nog niet is blijven hangen en waar er van trouw kerkbezoek nou niet bepaald meer sprake van is.
En toen kwam ik Marieke tegen van het Alpha-team. Lang verhaal kort: ik ging het tóch een keer proberen. En zo kon het zijn dat ik twee jaar geleden op een dinsdagavond onzeker de kerk binnenstapte voor een Alpha-avond. Eén avond werden er uiteindelijk negen…jaja, ik heb de complete cursus gevolgd, met als bonus het weekend!
Wat een geweldige avonden heb ik gehad. Zo heb ik veel nieuwe mensen leren kennen: van niet-gelovigen (écht waar!) tot doorgewinterde gelovigen en van katholieken tot randkerkelijken als ik zelf. En wat heb ik veel geleerd!! Het is echt een prachtige ontdekkingstocht (of verdiepingsslag, al naar gelang van toepassing) aan de hand van de verschillende basisbeginselen van het geloof. Open en persoonlijke gesprekken die echt ergens over gaan, voorafgegaan door een fijn (voor ons gekookt) maaltje. Met ruimte voor humor en kritiek, met serieuze onderwerpen en een stuk wederzijdse kwetsbaarheid. En dit alles maakte dat er in no-time een onderlinge verbondenheid kon groeien, met
mensen, die ik kort daarvoor nog nooit van mijn leven had gezien!! En nu zit ik zelf in het mooie Alpha-team (tsja, hoe het soms loopt, hè.
Da’s overigens ongebruikelijk hoor. Dat je niet denkt dat je meteen gestrikt wordt voor een taak, als je een cursus Alpha volgt, haha!).
Ook toe aan zo’n bijzondere geloofsbeleving?
Dat treft! Want in januari starten we met een nieuwe Alpha cursus! Meld je aan!