Wijknieuws 17 februari 2017

OOST: VENNEKESGAARDEN 39

     Hans en Leonie Baan- Leusink (wijk 10; Gracht 20, 7461 SE) zijn trots en blij met de geboorte van hun zoon op 25 januari 2017, die ze Mattias Willem Jannes hebben genoemd. Mattias is het broertje van Isabel & Thiemen. Bij het geboortekaartje zit een klein kaartje met de volgende tekst:

Nog voordat

je bestond

kende Hij

je naam…

 

We willen hen van harte feliciteren en Gods zegen toewensen bij het opvoeden en het samen optrekken als gezin in het licht van Gods liefde.
     De revalidatie van mevr. J.M. van de Groep- Pelgrum (wijk 12; Dennenlaan 97, 7461 XG), die op 1 januari haar heup brak, verloopt meer dan goed. Ze is heel opgelucht en dankbaar daarvoor en ook dat ze besloten heeft een vrijgekomen kamer in de Wellehof te aanvaarden als nieuwe woonplek. Geen gemakkelijk besluit want ze woonde heel graag aan de Dennenlaan, maar dit is beter. We willen haar Gods zegen toewensen om ook in de Wellehof van betekenis te blijven voor anderen.
     Begin februari moest de kleine dappere Fleur Baan (wijk 11; Nieuwlandsweg 45, 7461 VP) weer een paar dagen worden opgenomen in het ziekenhuis in Deventer. Haar stofwisseling was van slag, met alle gevolgen van dien. Gelukkig hebben drie dagen infuus geholpen zodat de sondevoeding weer zijn werk kan doen. We willen haar en haar ouders en zus de nodige goede moed toewensen om toch met vertrouwen alles te ondergaan en het vol te houden in de hoop op betere tijden.
     Mevr. J. J. (Jessica) Averesch- Rozemuller (wijk 19; Schoenmakersdijk 31, 7463 BK) is weer begonnen aan een chemokuur die over 12 weken ongeveer afgerond is. Dan is ze ruim een jaar onder behandeling geweest. Ondanks alle spanning en zorg  is ze zeer nuchter en dapper in haar strijd om alles te doen om de kanker tegen te gaan. We willen haar daarin alle kracht ook in het geloof toewensen, hopende met haar en haar gezin en familie dat ze mag genezen en het leven weer volop op mag pakken.
     Ook andere zieken naar lichaam en geest, waaronder de nodigen die liever niet genoemd willen worden, de nodige kracht en vertrouwen toegewenst, dat het geloof u daarin tot een bron van rust en bemoediging mag zijn en blijven.
     Collega Sander Ris en ik hebben het volgende afgesproken over hoe wij aandacht besteden aan gemeenteleden die een huwelijksjubileum van

25 jaar of meer te vieren hebben: als wij een uitnodiging krijgen zullen we daar op ingaan door een bezoek te brengen. Voorheen kwamen wij op eigen initiatief, maar dat willen we dus voortaan bij u als gemeenteleden neerleggen. Dit is in het verlengde als mensen willen trouwen in de kerk, waarbij zij ook contact met ons zoeken.
     In de afgelopen weken ben ik twee keer een dag in Groningen geweest voor een studie in het kader van de Permanente Educatie waartoe we als predikanten verplicht zijn om geregeld studiepunten te halen. Ik heb dit keer gekozen voor een studie over Pioniersplekken binnen onze Protestantse kerk, betreffende nieuwe vormen van gemeente zijn. Ruim de helft van 10 dagen die hiervoor staat zit er inmiddels op (het lezen van literatuur en het volgen van colleges), begin maart zal ik nog een eindverslag moeten inleveren.
     Tot slot: als gezin hopen we krokusvakantie te vieren van maandag

20 februari tot en met zondag 26 februari 2017. Mocht het nodig zijn dat er dringend pastorale zorg nodig is dan kunt u contact opnemen met de wijkouderling en of met collega Sander Ris.

Met een hartelijke groet,                                              ds. Hans de Jong

 

WEST: PASTINAAK 46

     Mw. Ali van Beek (Pr. Mauritsstraat 33, wijk 27) moest worden opgenomen. Een luchtweginfectie en een flinke griep veroorzaakte hartklachten. Net vóór haar verjaardag mocht ze afgelopen weekend weer thuiskomen. Ze maakt het weer goed en we zijn met u dankbaar voor de goede zorgen van mensen. Moge u in alle vrijheid (2 Kor. 3:17) de liefde van God ervaren, in uw huis, in de mensen om u heen en het vrijwilligerswerk dat u doet.

     Ook Gerdien Schuitert mocht na een bewogen lange week thuiskomen (Meerkoet 11, wijk 36). De ingrijpende operatie aan een hartklep is heel goed gegaan. Nu is het stapje voor stapje weer op kracht komen. Wees gezegend als gezin met elkaar!

     Frank van den Noort (Grutto 31, wijk 22) werd een paar weken terug na een week van hoofdpijn en migraine opgenomen vanwege een hersenvliesontsteking. Gelukkig was het een vorm die goed te bestrijden was met antibiotica. Na ziekenhuisopname is Frank alweer een tijdje thuis om aan te sterken en de gevoeligheid / pijn in zijn hoofd tot rust te laten komen. Dat is voor een super actieve gymleraar plus volleyballer op hoog niveau niet het meest makkelijke. Dus we bidden je toe dat je hoofd & hart alle vrede, ontspanning en rust ervaart die de Heer Jezus ons heeft gegeven (Romeinen 5:1) en nog stééds geeft. Wees gezegend door Zijn liefde – en door onze gebeden.

     En nu we toch bidden om elkaar heen staan. Laten we de mensen die in rouw zijn niet vergeten, ook niet degenen die ‘in stilte’ nog steeds hun geliefde missen. Dat Gods Geest jullie troost met de zó nabije aanwezigheid van Jezus… We denken aan jullie. Senioren die worstelen met steeds terugkerende ziekte of een meer en meer kwetsbaar wordend lichaam. We bidden Gods volharding ín jullie hart en ziel. Jongeren die niet mee kunnen komen door lichamelijk beperkingen: we voelen echt wel aan hoe pijnlijk dat voor jullie is. Gods vriendschap in jullie leven! Zijn liefde aanvaardt jullie 100%! Zijn genade over jullie pijnlijke plekken!

 

Doopdienst 26 februari

Zondagochtend 26 februari a.s. hopen we tijdens de ochtenddienst de volgende kinderen te dopen:

- Mees, zoon van Bart en Eline van Losser (Banisweg 27, wijk 29)

- Laure, dochter van Gerwin en Patty Timmerman (Herderstasje 29,

  Wijk 38)

- Mattias, zoon van Hans en Leonie Baan (Gracht 20, wijk 10)

- Jesse en Lars, zonen van Björn en Willeke Koster (Vennekesgaarden

  27a, wijk 24)

- Jill, dochter van Sander en Linda Ligtenberg (Gerststraat 6, wijk 15)

- Tess, dochter van Richard en Joanne Voortman (Erve Geusendam 4,

  wijk 38)

We zien uit naar een mooie viering, waarin we ervaren hoe God deze kinderen insluit in Zijn verbond met mensen, in Zijn liefde voor mensen. Zo’n doopdienst is tegelijkertijd voor iedere volwassene een herinnering en vernieuwing van zijn of haar eigen doop. Ik hoop met mijn hele hart dat de dienst jullie allemaal een nieuw interesse en enthousiasme geeft… voor wat God doet in de doop en ná de doop. En ik bedoel niet alleen de doopouders – alle gemeenteleden en aanwezigen. We zullen lezen wat er in Israël gebeurt, nadat het volk door de rivier de Jordaan is getrokken. Om in het Beloofde Land een nieuw leven op te bouwen. Uit het Bijbelboek Jozua. Misschien lijkt de doop anno 2017 wel op de oversteek van Israël door het water van de Jordaan. Zullen we ons samen biddend voorbereiden?

Ik dacht bijvoorbeeld aan deze Bijbeltekst: en ​Jozua​ zei tegen het volk: ‘Reinig u, want morgen zal de HEER in uw midden wonderen verrichten.’ (Jozua 3:5)

      ds. Sander Ris


Naar het nieuwsoverzicht