GGG, Leven met de Psalmen

Dit jaar gaan de Gemeente Groeigroepen aan de slag met een prachtig thema: ‘Leven met de Psalmen’. Psalmen spreken de taal van de poëzie en het gebed. Poëzie danst en heeft de mogelijkheid tot het hart door te dringen. De psalmen zijn gebeden: gebeden spreken niet allereerst óver God, maar mét God. Ze helpen om ieder aspect van het leven neer te leggen bij en te bespreken met Hem die ons kent en liefheeft. Psalmen helpen ons om te leven met God.

Leven met de Psalmen bestaat uit 16 programma’s, waarin belangrijke thema’s en vragen uit de psalmen aan de orde komen. Dit boek bevat de vragen voor de deelnemers én de achtergronden die voorheen in een apart boekje verkocht werden. Ook nieuw in deze uitgave zijn tien kleine interviews met inspirerende mensen die iets mee hebben gemaakt met God door de psalmen. De prijs is € 8,95. Dit materiaal zal velen inspireren en het geloofsgesprek in de kerk diepte geven.

De studies voor huiskringen en voor de Gemeente Groeigroepen zijn geschreven door ds. Peter Smilde uit Alphen aan de Rijn, ds. Harald Overeem uit Boskoop , ds. Pieter Both uit Spijkenisse en kerkelijk werker Rita van Herk uit Nootdorp. Kijk voor meer informatie op http://www.ewv.nl/nieuws/ggg-psalmen of stel vragen aan de coördinator van de Groeigroepen via ggg@ontmoetingskerkrijssen.nl

 

Uit de interviews:

Marcel Koning: “Psalmen ademen in en uit. Door de woorden van de psalmist uit je je emotie en je ademt Gods Woord in.”

Tim van Wijngaarden: “In Psalm 51 gaat David heel diep door het stof. Het is heilzaam en humorvol om te beseffen wie we zijn: mensen die tekort schieten. David prikt die schone schijn van zichzelf door. Psalm 51 is het demasqué van een trotse koning, aangezet door de profetische ‘Nar’ Natan.”


Naar het nieuwsoverzicht