Wat is jouw goede voornemen?

Aan het begin van het nieuwe jaar is het een goede gewoonte om te geven voor Actie Kerkbalans. Het landelijke thema is dit jaar: “Geef voor je kerk”. Hoe toepasselijk.

Actie Kerkbalans 2018 start zaterdag 20 januari en eindigt 2 weken later, zaterdag 3 februari.

Rond 20 januari wordt de oranje envelop met een bijdrageformulier bij u thuis bezorgd door een vertegenwoordiger van uw wijkteam. Bij bezorging wordt overlegd wanneer het formulier weer bij u wordt opgehaald, zodat u de tijd krijgt om het bijdrageformulier naar draagkracht in te vullen.

Waar geef ik voor?

Actie Kerkbalans zorgt jaarlijks voor ongeveer 80% (!) van de totale inkomsten van onze Ontmoetingskerk. Uw bijdrage is hard nodig voor personeelskosten van onze predikant(en), kerkelijk werker en kosters én natuurlijk voor het onderhoud van de gebouwen, social media en de inrichting van de kerk. We streven er naar om de 1e helft van 2018 een kerkelijk werker aan te stellen voor pastoraal werk en ondersteuning van onze vrijwilligers.

Hoe wordt alles berekend?

Noot: In een aankondiging voor Actie Kerkbalans is er gesteld: “130 euro kosten per lid”. Er zijn gemeenteleden die hier graag meer uitleg over willen. Bij deze. De Ontmoetingskerk heeft in 2016 bijna € 398.000 aan kosten gemaakt. Het aantal leden was destijds bijna 3.000. Kortom: per lid maakt onze kerk jaarlijks ongeveer € 130 aan kosten. Voor de volledigheid: dit betreft álle leden, dus doopleden en niet-doopleden, kinderen en volwassenen, enz..

Een link naar de kersttoespraak

Ten slotte een citaat uit de kersttoespraak van onze koning Willem-Alexander: "het lijkt steeds moeilijker te worden om elkaar in het dagelijks leven te ontmoeten. De plaatsen waar heel uiteenlopende mensen elkaar van oudsher tegenkomen - kerk, kantoor, café, sportclub, school - verliezen die verbindende functie steeds meer. Misschien is alleen het ziekenhuis nog een plek waar je in contact komt met mensen met een andere achtergrond en levensstijl". 

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we elkaar kunnen blijven ontmoeten in onze kerk. Geef voor je kerk.

Namens de commissie van Kerkrentmeesters en Actie Kerkbalans,

Jan Spenkelink

 


Naar het nieuwsoverzicht