Koude douche

De afgelopen tijd, na een prachtige kerst was ik God even helemaal kwijt, ik was zelfs vreselijk boos op Hem. Want Kerst en de tijd daarvoor vind ik altijd zo bijzonder, het uitkijken naar onze Verlosser, Vredevorst. Het gevoel dat je krijgt dat hoe zwaar je het ook hebt, het komt altijd weer goed.

Ik kruip in bed en kom er half januari weer uit.

En nu…. De dagen na kersten rondom de jaarwisseling, Bah! Ik had zin om in bed te kruipen en er halverwege januari pas weer uit te komen en ik heb (gelukkig) niet eens de griep.

De hele week kijk ik toch terug naar afgelopen jaar, zoals jullie weten hebben we afscheid moeten nemen van onze lieve vader en nu zo aan het eind van 2017 heb ik het idee dat ik hem in het nieuwe jaar overnieuw voorgoed achter me moet laten. En dat verdriet doet zo ontzettend pijn…

Oliebollen bakken voor de kids

Om er voor de kinderen toch een leuke jaarwisseling van te maken, want geloof me ik was afgelopen week echt niet leuk, houden we vast aan onze jaarlijkse tradities rondom oud en nieuw… En in huize Bargpeter betekent dat oliebollen bakken en rondbrengen en natuurlijk vuurwerk kopen en afschieten. En zowaar, na enige opstart problemen omtrent het oliebollen beslag lukt het me een tevreden en zelfs gelukkige glimlach om mijn gezicht te toveren wanneer ik de meisjes zie genieten van mijn vers gebakken oliebollen.

Om de dag nog een extra bijzonder tintje te geven, laten we de oliebollen ook nog even door de chef van “mama’s werk” controleren en met een dikke 7 mag ik toch best tevreden zijn, want zei hij, de smaak is heel goed, beetje jammer dat ze er uitzien zoals je kapsel, aldus de kok. We eten er nog gezellig wat en gaan met een gelukkig gevoel en goed gevulde buik weer naar huis.

Gaan honden ook naar de hemel?

Eenmaal thuis krijgen we het bericht dat de lieve hond van mijn tante en trouwe vriend van Emma helaas moest worden in geslapen, en natuurlijk er wordt gezegd het is maar een hond, maar bij het horen van dit bericht sprak Emma’s gezicht boekdelen. “Mam, gaan honden ook naar de hemel? Dan heeft opa er nu een hele lieve vriend bij” Bam…. Daar is het weer, dat gevoel dat ik de hele week al had. Emma kruipt tegen me aan op de bank en ik zeg nog maar eens dat ik het echt heel sneu voor de hond vind, Emma heeft zich inmiddels herpakt…. Het is niet zielig voor de hond, maar zielig voor je tante en oom!

Powermama’s

De tv gaat aan en we kijken naar Power mama’s, een programma waarin bekende Nederlanders voor het goede doel in het ootje worden genomen door vrouw en kinderen. Even lekker lachen! Om extra aandacht te krijgen voor het goede doel worden er korte filmpjes getoond van de arme kinderen in zuid Afrika en de “powermama’s” die ze opvangen. Er wordt eten uitgedeeld voor honderden kinderen, maar zogauw ze over de helft zijn is het eten op en is er ook gewoon niets meer. Bij het zien van die beelden vraagt Emma me, Mam, waarom is God er niet voor hun? Wij hebben toch ook eten? Pffff wat een moeilijke vraag, zeker nu ik de afgelopen week mij diezelfde vraag meerdere keren heb gesteld! Ik mompel wat en wordt gered door de reclame die op tv komt, ze is gelukkig weer afgeleid en ze wacht niet meer op mijn antwoord.

Toch naar de kerk

Zondagmorgen, toch maar naar de kerk. Ik hoop niet op een dienst met emotionele terugblikken. Bij het horen van het thema “Waarom zou je God dienen?” is gelijk mijn interesse gewekt.

Ds van der Weij legt heel erg de nadruk dat wat je ook overkomt, wat er ook gebeurd, wat je ook doet en waar je ook gaat…. God is altijd bij je. Dus als ik lach, lacht God met me mee, als ik huil word ik door hem getroost maar huilt Hij ook met me mee.

En ineens krijg ik het antwoord binnen van Emma’s vraag over de kinderen in Afrika van de avond ervoor: Lieve Emma, God geeft kracht aan de powermama’s daar, zodat ze met het weinige dat ze hebben, de kinderen toch een veilig onderkomen kunnen geven. God steunt de mensen die zich inzetten voor een goed doel (welke dan ook), zodat er nog meer gedaan kan worden.

Gelukkig, ik voel Hem weer, Hij was niet weg ook niet tussen kerst en oud en nieuw, Hij huilde even met me mee en heeft mij vanmorgen weer getroost! Dank U wel Vader.

Lieve mensen, ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig, maar vooral gezond 2018!

Als terugkijken pijn doet,

vooruitkijken bang maakt,

kijk dan naast je

Ik ga met je mee

Ik ben altijd bij jou

Alle dagen


Naar het nieuwsoverzicht