Dankdag, geef jij ook voor Roemenie?

Afbeelding bij nieuws:

Doel: Roemenië. Roemenië? Ja, helaas....
Beste gemeenteleden,
Wat zouden we als diaconie maar ook de stichting Oost Europa Enter-Rijssen-Wierden graag zien dat deze voedselactie niet meer nodig zou zijn. Helaas is dat niet zo.

Al vele jaren ondersteunt u als leden van de Ontmoetingskerk, tijdens dankdag door middel van een voedselinzamelingsactie de minderbedeelden in met name Roemenië. Daarbij denken we aan onze partnergemeente Jankafalva maar ook aan de stad Carei met haar weeshuis, bejaardentehuis, kinderziekenhuis de psychiatrische inrichting en bovenal de gaarkeuken welke nog steeds wekelijks honderden gezinnen moet voorzien van een warme maaltijd.

Meerdere gemeenteleden komen jaarlijks bij de genoemde projecten. Vaak horen ze bij het weggaan: jullie vergeten ons toch niet hè? Bid voor ons en met ons en blijf ons bezoeken. Het contact alleen al is zo belangrijk voor ons en onze gemeente. En als het kan, help ons dan met goederen.

Deze hartenkreet kunnen we niet naast ons neerleggen. Vandaar, ja helaas, doen we ook dit jaar weer een beroep op u als gemeente om deze inzamelingsactie tot een succes te maken. In al die jaren heeft u als gemeente ons nooit teleurgesteld. Daar vertrouwen we ook deze keer op. Een Ontmoetingskerk die niet letterlijk alleen een ontmoetingskerk is maar ook samen de armen uitstrekt naar hen die het zo hard nodig hebben.

De volgende producten zijn zeer welkom:

macaroni, bloem, rijst, koffie, thee, suiker, wasmiddelen, conserven met groenten en vlees, olie (geen glasverpakkingen) en incontinentiemateriaal. Ook een geldelijke bijdrage is erg welkom!

U kunt uw goederen of geld afgeven op

  • woensdagmiddag 7 november tussen 14.00 en 16.00 uur in de kerk
  • of voor aanvang van de dienst die om 19.30 uur begint.

Wilt u liever een geldbedrag overmaken, dat kan op rekeningnummer: NL02 ABNA 0594 0182 42 t.n.v. Diaconie Ontmoetingskerk Rijssen o.v.v. dankdag Roemenië.
Alvast heel erg bedankt voor de jarenlange ondersteuning!

De diakenen van de Ontmoetingskerk in naam van onze broeders en zusters in Roemenië.


Naar het nieuwsoverzicht