Pilot 2018/2019 - In gesprek met... Noabers

Het zal je vast niet ontgaan zijn: dit seizoen is er een pilot gestart binnen onze kerk, waarbij 2 keer 3 wijken geclusterd zijn tot een groot verzorgingsgebied. Deze gebieden vallen nog steeds onder de traditionele wijkouderling, diaken en predikant, maar om ervoor te zorgen dat we binnen onze groeiende gemeente de verbinding met elkaar niet kwijtraken, zullen er binnen de wijken Noabers zijn die het directe contact met de gemeente onderhouden. Zij zijn als het ware de schakel tussen de wijkouderling, diaken en predikant en de gemeenteleden. Elke Noaber zal zo'n 6 tot 8 adressen onder zijn of haar hoede krijgen. Zo moet het eenvoudiger worden voor gemeenteleden om een direct aanspreekpunt te hebben binnen de wijk, die idealiter dichtbij woont.

De komende tijd willen we je meenemen in deze pilot door je kennis te laten maken met de mensen achter de pilot. Wie werken eraan mee, wie zijn die noabers, wie zijn de wijkouderlingen? Door je een kijkje te geven in de levens achter de pilot, hopen we de pilot dichterbij te brengen, ook als jouw wijk dit seizoen nog niet wordt ondersteund door Noabers.

Deze week gaan we kort in gesprek met Marrie en Erik Willems. Wie zijn ze, waarom zijn ze Noaber geworden en wat verwachten ze van de pilot? Je leest het hier!

Eerst maar even voorstellen. Wie zijn jullie?

Wij zijn Erik Willems en Marrie Willems.

Wat verstaan jullie zelf onder Noaberschap?

Onder Noaberschap verstaan wij dat we een aanspreekpunt zijn dat altijd dichtbij is.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om Noaber te worden?

We willen meer betrokken zijn bij de kerk. Door Noaber te worden, kunnen we meer voor de gemeente doen.

Tot slot: wat verwachten jullie van het Noaber-zijn komend seizoen?

We hebben niet echt verwachtingen; we staan er heel blanco in en we zien wel hoe het gaat lopen!

 

 


Naar het nieuwsoverzicht