Collecte biddag 13 maart: Voedselbank

Op 13 maart is het Biddag voor Gewas en Arbeid. De eerste collecte tijdens de dienst is bestemd voor de Voedselbank. Daarnaast worden er overdag weer levensmiddelen ingezameld, ook ten behoeve van de Voedselbank.

De Voedselbank heeft 2 doelstellingen:

1. het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen
2. het voorkomen van verspilling van goed voedsel.

In Nederland leven -ondanks een groeiende economie en veel meer banennog steeds meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om onze klanten van eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van onze klanten te vergroten, werken we samen met lokale organisaties die onze klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn! De Voedselbank West Twente. is aangesloten bij de landelijke Stichting Voedselbanken Nederland. Zij stelt zich politiek en levensbeschouwelijk neutraal op en verricht haar werkzaamheden vanuit de grondgedachte van onderling hulpbetoon en solidariteit. Zij mengt zich niet in debatten over de oorzaken van armoede.

De diaconie wil voor de komende Biddag 13 maart a.s. weer uw aandacht vragen voor het werk van de voedselbank RijssenHolten. De diaconie heeft, ook gezien het succes van voorgaande jaren, het plan weer opgepakt om daar, samen met u als gemeente, invulling aan te geven. Door het inzamelen van de volgende artikelen, die breed inzetbaar zijn, hopen wij de Voedselbank te helpen:

- Zuurkool (voorverpakt)
- Rookworst
- Suiker
- Lasagnebladen
- Koffie
- Mix voor Lasagne
- Vis in blik
- Aardappelpuree
- Koffiemelk (pakjes)
- Zonnebloemolie

Wij willen u vriendelijk vragen (en dat is écht van groot belang) om het volgende: Alstublieft, geen “kelderopruiming”, maar verse artikelen.

Een gift mag natuurlijk ook dit kan op Rek.nr.: NL02 ABNA 0594 0182 42 van de Diaconie Ontmoetingskerk o.v.v.: Actie Voedselbank Deze artikelen kunnen vóór de avonddienst op 13 maart a.s., voor in de kerk afgegeven worden, of ’s middags van 14.30 – 15.30 uur. Alvast bedankt voor uw medewerking en tot ziens op 13 maart!!

 


Naar het nieuwsoverzicht