Even voorstellen.. Rita van Herk

Zondag 14 april ben ik bevestigd als ouderling – kerkelijk werker van de Ontmoetingskerk, een aanstelling van 0,3 fte. En met plezier ben ik aan de slag, deze eerste dagen! Ik heb al allerlei mensen ontmoet, maar het is goed me ook in Ons kontakt aan u voor te stellen.

Mijn naam is Rita van Herk, ik woon sinds begin januari 2019 in Holten, ben getrouwd en moeder van 2 zoons, 1 dochter en 1 schoondochter.

Na een studie culturele antropologie aan de RU Groningen, werkte ik een aantal jaren bij het Arctisch Centrum in Groningen. Toen de kinderen later alle drie naar de basisschool gingen ben ik kerkelijk werker geworden, via de opleiding Theologie en Levensbeschouwing aan de Hogeschool Holland, Amsterdam.

Hoe kijk ik naar kerk en geloof?

De kerk is een gemeenschap van mensen, waarvan het echte geheim God zelf is. We horen er woorden die we nergens anders horen – het evangelie, het goede nieuws van God. Voor mij is dat het grootste geschenk dat een mens ontvangen kan in zijn/ haar leven!

De kerk is een gemeenschap van mensen die elkaar gegeven zijn en die voor elkaar en voor anderen in willen staan. De kerk helpt ons ook om, met elkaar, te begrijpen hoe God het leven heeft bedoeld en wat ‘goed’ leven is, niet alleen voor onszelf, maar juist ook voor de samenleving in haar geheel. Wie het Nieuwe Testament leest, merkt de vreugde waarmee over de kerk gesproken wordt. Die vreugde over de Heer en Zijn kerk herken ik, en die deel ik graag met anderen.

En daarom zet ik mij in!

Sinds 2002 zet ik mij daarom als kerkelijk werker in voor de gemeente van Christus. Eerst in Terneuzen, daarna in Nootdorp en nu in Wierden en Rijssen. Pastoraat was en is een hoofdtaak; meeleven met mensen in al wat hun leven is. Ook leidde ik veel rouwdiensten. Aan vorming en toerusting heb ik ook steeds bijgedragen - het gesprek in kringen en groepen (o.a. Gemeente Groei Groepen, verlies en rouw, ouders van een verslaafd kind, opvoeding en geloof) en toerusting van ambtsdragers en vrijwilligers met het oog op het feit dat zij ‘naober’ zijn. Ook ben ik betrokken geweest bij heel wat kinderkampen en een aantal reizen met jongeren naar Taizé.

 

Ik heb meer op met mensen dan met vergaderen, en houd ervan om echt met elkaar samen te werken. Dat laatste hoop ik dan ook te doen, met de kerkenraad, met u, de gemeenteleden, en met ds. Arjan Oosterwijk,

ds. Sander Ris, kerkelijk werker Fien Venema.

Ik zie er naar uit velen van u te leren kennen!


Naar het nieuwsoverzicht